Hopp til hovedinnhold

Laboratorium

Sentrallaboratoriet på Feiring Bruk tester kvalitet på våre egenproduserte varer og tar mot eksterne oppdrag.

 

Sentralbord: 67 91 60 58 

Laboratoriet jobber med produktutvikling og deltar i spennende forskningsprosjekter innen våre fagfelt.

 

Feiring bruk sitt laboratorium på Lørenskog er sertifisert av Kontrollrådet. Laboratoriet sitt hovedoppgave er sikring og dokumentering av kvalitet på varer produsert av Feiring Bruk og Feiring Asfalt.

Alle våre produkter blir testet og analysert i forhold til gjeldende standarder.  

Pukk- og grusprodukter for vegbyggingsformål følger krav nedfelt i NS-EN 13242 (ubunden bruk), NS-EN 13043 (asfalttilslag), NS-EN 12620 (betongtilslag) og NS-EN 13450 (ballastpukk) og Vegvesenets håndbok N-200, asfaltprodukter i henhold til NS- 13108.

Rutinemessig gjennomfører steinlaboratoriet graderingsanalyser, flislighetsanalyser og tester mekaniske egenskaper. Asfaltlaboratoriet tester bindemiddelinnhold og korngradering i produserte masser og kontrollerer egenskaper av bitumen. 

Laboratoriet utarbeider alle ytelseserklæringer og CE-dokumentasjon samt underlag til miljødeklarasjoner, og vi tilbyr alle våre kunder full dokumentasjon på våre ferdigprodukter.

I tillegg til kvalitetssikring jobber laboratoriet med produktutvikling både internt og i samarbeid med andre på fagfeltet. Testing og optimalisering av fargenyanser i farget asfalt har vært spennende prosjekt som har hat mye fokus det siste året.

Laboratoriet tar også mot eksterne oppdrag.

 

Kontakt oss
  • 1
    Velg avdeling
  • 2
    Kontaktinformasjon
  • 3
    Melding
bars