Feiring har gått til innkjøp av en Cat 6015 - Feiring

Feiring har gått til innkjøp av en Cat 6015

Feiring investerer i ny gravemaskin: – Vi får gjort mye mer på kortere tid.

Feiring har gått til innkjøp av en Cat 6015, som er en 150 tonns gravemaskin. Maskinen skal være i arbeid fra august 2023. 

– Vi er proaktive når det kommer til å ha det beste og nyeste utstyret på markedet. Det er om å gjøre å være tidlig ute for oss, og derfor går vi til innkjøp av gravemaskinen allerede nå, sier maskinsjef hos Feiring, Roar Aaserud. 

Maskinsjef hos Feiring Bruk, Roar Aaserud, er godt fornøyd med kjøpet.

Cat 6015 er en gravemaskin på 150 tonn, med skuffe på 8,6 kubikk og en CAT C27 V12 motor på 820 hester med Stage 5 emisjonskrav oppfylt. Maskinen leveres av Pon Equipment AS.

Aaserud forteller at investeringen gjøres for å sikre oppetid på maskinene, som igjen gir en stabil produksjon.

– Den gamle graveren vi har er på vei ut. Derfor er vi ute i god tid med å sikre oss en ny maskin. Med Cat 6015 øker vi kapasiteten med 1,5 kubikk per skuffe, og senker lastetiden med 50 sekunder per dumper. Dette gir også forbedringer på utslippet med tanke på miljøet, sier Aaserud.

Den nye maskinen har omtrent det samme drivstofforbruket som den gamle, men en høyere kapasitet og produktivitet.

– Dagens maskin har vært en veldig god gravemaskin, men den har eldre motorteknologi, som gjør at den bruker noe mer drivstoff. Med den nye får vi gjort mye mer på kortere tid, som er viktig for oss, sier Aaserud.

Per Olav Listou i Pon Equipment AS forteller om et spennende samarbeid med Feiring. 

– For oss som leverandør er det svært interessant og givende å jobbe med en kunde som går grundig inn i detaljene og vektlegger den totale løsningen. Dermed får man optimalisert produksjonen. Med valg av siste teknologi er også miljøet og utslipp tatt vare på, sier Listou.

Maskinen blir levert med en tiårig serviceavtale.

Siste saker