Feiring først i landet med nye Cat D7 LGP - Feiring

Feiring først i landet med nye Cat D7 LGP

Feiring har bestilt en ny bulldoser. – Stor innvirkning på Co2-avtrykket, sier produsenten.  

Det er en Cat D7 LGP, der LGP stå for Low Ground Pressure, Feiring har bestilt. Doseren veier rundt 33 tonn og har en motoreffekt på 309 hestekrefter. Den skal Feiring disponere på sine massemottak hvor de forvalter rundt tre millioner tonn med gravemasser i året. 

– Produksjonsmessig gjør den nye bulldoseren det samme som den gamle, men den nye har mye lavere drivstofforbruk. I tillegg har den ny motorteknologi som heter Stage 5, sier maskinsjef hos Feiring, Roar Aaserud.

Feiring først i landet med ny CAT D7 LGP

Bulldoseren skal etter planen være i drift fra mai 2023 og erstatter en eldre modell, som ikke oppfyller de siste utslippskravene. Den nye Cat D7 LGP, som Feiring har bestilt, blir den første av denne modellen i Norge. Selv på fossilt drivstoff, betyr byttet en stor  utslipps-besparing.

– Vi har mye å glede oss til med denne maskinen. Vi vil sikre oppetid på utstyrsparken med bulldoseren. Komforten og ergonomien i førerhuset hvor sjåførene sitter og betjener maskinen er også viktig, da det blir mange timer med statisk arbeid som sjåfør, sier Aaserud.

Han understreker at det er viktig for Feiring å sikre seg ny teknologi.

– Vi investerer i nye maskiner fordi fokuset vårt alltid er å sikre oss det nyeste og beste utstyret. Det er viktig. Vi skal være i front når det gjelder teknologi, krav og spesifikasjoner.

Per Olav Listou i Pon Equipment AS takker Feiring for tilliten og forteller at Cat D7 LGP har det siste av teknologi både i drivverk og motor.

– Dette gir optimal produksjon i tonn per liter diesel og dermed så lite Co2-avtrykk som mulig. Maskinen er en LGP-modell med lange og brede belter, med lavt marktrykk, sier Per Olav Listou i Pon. 

– I tillegg vil maskinen bli levert med fabrikkmontert integrert Cat Grade 3D maskinstyring, et verktøy som hjelper føreren til å produsere så effektivt som mulig. Massene flyttes ikke mer enn nødvendig og høyder og profiler blir iht. planlagt design.

CAT D7 LGP

Siste saker