NCC og Feiring inngår 3 års samarbeid - viktig forutsigbarhet - Feiring

NCC og Feiring inngår 3 års samarbeid – viktig forutsigbarhet

Feiring skal årlig levere betydelige mengder kvalitetsstein til NCC fra steinbruddet Bjønndalen Bruk i Nittedal.

– Dette er en betydelig avtale for oss, sier en tydelig glad, Frode Moen, som er salgssjef i Feiring Bruk.

Avtalen gjør NCC til Bjønndalen Bruks største kunde på asfalttilslag.

– Denne 3-års avtalen, med mulighet forlengelse, er viktig for kontinuitet i steinbruddet.

Moen understreker at siden Bjønndalen Bruk også har levert stein til NCC tidligere, vil ikke avtalen føre til økt trafikk i området, men at det er viktig for forutsigbarheten.

Rammeavtalen innebærer levering av betydelige mengder av knust stein som asfalttilslag i 4 fraksjoner, knust av bergarten Rombeporfyr. Dette leveres til NCC sitt asfaltverk på Bondkall i Oslo. 

– Rombeporfyr er en slitesterk og forvitringsbestandig bergart som man kun finner noen få steder i verden, blant annet Antarktis, Kilimanjaro og i Oslofeltet her til lands. Dette er en høyverdig steinmasse som egner seg godt i produksjon av betong eller asfalt, der det er spesielle krav til gode mekaniske egenskaper, forklarer Moen.

Produksjonssjef for NCC Industry, Kim Aune, forteller at kvaliteten på steinen hos Bjønndalen Bruk, samt plasseringen av steinbruddet ble avgjørende da valget falt på Feiring.

– Vi skal legge asfalt i Stor-Oslo og dette dreier seg om høytrafikkerte veier som krever denne typen steinkvalitet. Det er ikke så mange som kan levere Rombeporfyr, i tillegg var det viktig for oss at steinen er så kortreist som mulig, både med tanke på miljø og kostnader. 

Fornøyde med avtalen. F.v.: Fredrik Hausmann – prosjektleder Feiring Bruk, Kim Aune – NCC, Frode Moen – salgssjef Feiring Bruk

Siste saker