Ny dumper på plass - Feiring

Ny dumper på plass

Cat 777G ble rullet ut tirsdag hos Feiring. Den nye dumperen, som er skreddersydd for Feiring, laster hele 95 tonn stein i hvert lass og anskaffelsen vil føre til store drivstoffbesparelser

– Å ha den nye Cat 777G på plass gjør at vi får en reduksjon i drivstoff på 30 liter per time. I tillegg sikrer det oppetid, produksjon og ikke minst sjåførene. Det blir et betydelig bedre førermiljø nå, sier maskinsjef hos Feiring Roar Aaserud.

Sjåfør Kjell Morten Rønne er godt fornøyd med den nye arbeidsmaskinen

Den nye dumperen skal frakte stein fra steinbruddet til grovknuseren på anlegget, der det knuses ned til hagesingel, stein til asfalt, stein til betong og annet.

– At dumperne laster 95 tonn stein i hvert lass er stort for oss. Det er ekstremt mye og vil gjøre det lettere for oss i Feiring tiden fremover, sier maskinsjefen.

Den nye dumperen er skreddersydd for Feiring. Nå som den er på plass, kan de to Euclid R130-dumperne fra 1986 og 1987 pensjoneres.

– Utskifting av gammelt utstyr til nytt for å sikre god produksjon i årene fremover er nøkkelen for oss. Vi fikk en ny Cat 777G-dumper i fjor og hadde da en opsjon på nummer to, som vi valgte å benytte oss av. Det er en veldig god følelse å ha begge to på plass, sier Aaserud.

Det er Pon Equipment som har levert begge de to dumperne.

– Totalpakken fra Pon er veldig god. De er gode på både garantiavtalene, service og maskiner. Vi vet at vi kommer billigst ut med dem etter alle de årene dumperne kommer til å kjøre. Vi jobber mye med Pon ellers og, og vi er veldig fornøyde, sier Aaserud. 

Også Pon er fornøyde med samarbeidet med Feiring. 

– Det har vært en ryddig og god prosess med Feiring. Vi hadde flere møter underveis og diskuterte løsninger og behov. Vi har fått til maskiner tilpasset stedet de skal være. Stein veier jo ikke det samme overalt, så vi har fått tilpasset kasseløsningene til de tonnene vi skal ha. Feiring har vært veldig godt fornøyde med oss, og vi er fornøyde med dem, sier produktsjef Per Olav Listou hos Pon. 

Siste saker