Tanja Gjerde ansatt for å styrke Feiring innen bergdrift - Feiring

Tanja Gjerde ansatt for å styrke Feiring innen bergdrift

Feiring Bruk har ansatt geolog Tanja Marie Gjerde. Gjerde har en bachelor i geologi fra Høgskolen på Vestlandet, med en påbyggende master fra NTNU innenfor berggrunn og ressursgeologi. 

– Jeg ble introdusert for kartprosessering/modellering og geologifaget med arealplanleggingsdelen gjennom min bachelorgrad i Sogndal, forklarer Gjerde. Her økte interessen for hvordan vi driver med ressursforvaltning i Norge og derfor valgte jeg å fordype meg innen berggrunn og ressursgeologi. Der fikk jeg min bergtekniske kompetanse og føler derfor at denne jobben er som skreddersydd for meg og mine interesser.

I Feiring skal Tanja jobbe med ressursforvaltning i form av arealplanlegging og kontakt mot myndigheter, bruddplanlegging, hun vil fly drone for modellering og lagerberegning samt kartlegging og kvalitetssikring av nye ressurser. Både egen stein og sirkulære masser.

– Det er veldig spennende å få på plass Tanja sier daglig leder for Feiring Bruk, Knut Ollendorff. Hennes utdannelse innen både arealplanlegging og geologi er relevant for oss i både planlegging og utvikling av eksisterende og nye pukkressurser. Tanja vil også bli en viktig bidragsyter i tverrfaglige prosjekter og vil styrke oss innen bergdrift. Dette blir veldig bra, avslutter han.

– Det er klart at som nyutdannet geolog er det utrolig gøy å få starte min karriere hos en så stor aktør i bransjen, sier Gjerde. Feiring er utrolig innovative og fremtidsrettet i sin samfunnsrolle, det var en veldig viktig grunn til at jeg takket ja til stillingen. Det er en trivelig gjeng her som alle er genuint interessert i det vi holder på med og alle har tatt meg veldig godt i mot. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med kollegaene mine og dypdykke ned i arbeidsoppgavene mine.

Foto: Aleksander Johansen

Siste saker